Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κάνοντας ξανά μια τρύπα στο νερό...


Με ενδιαφέρον παρακολουθεί το Infologio τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στην ευρύτερη Ελληνική Επικράτεια, τόσο στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου, του Αιγαίου και της Κρήτης, όσο και στην ξηρά.
Για χρόνια καλλιεργήθηκαν μεν μύθοι, υπήρξαν όμως και στοιχεία ενδιαφερόντων και αξιοποιήσιμων στοιχείων.

Αρκετές δημοσιογραφικές έρευνες έχουν αποδείξει πως και καπνός υπάρχει και φωτιά.


Οι πρόσφατες δηλώσεις  του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιαννη Μανιάτη σχετικά με την προοπτική των ερευνών μέσα από τη δημιουργία  ανάλογου φορέα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και μακάρι να υλοποιηθούν με σοβαρότητα.

Όμως: 

Σε αυτή την εποχή που η χώρα έφτασε στο χείλος της χρεωκοπίας, πόσο πιστεύει ο κ. Μανιάτης ότι μια δήλωση για "δημιουργία του φορέα σε...τουλάχιστον (!!) 18 μήνες, εφόσον...δεν τρέξει η υπόθεση με "Ελληνικούς ρυθμούς" (link), δημιουργούν κάποια αισιοδοξία στις αγορές και τους ενδιαφερόμενους;

Μια διατύπωση της μορφής "βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και οι έρευνες από τις οποίες περιμένουμε άμεσα και απτά αποτελέσματα, αξιοποιώντας την τεράστια βάση δεδομένων από προηγούμενες έρευνες δεκαετιών, απαλλαγμένοι από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και στηριζόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες" έχει το ίδιο περιεχόμενο αλλά, πιστέψτε με, εντελώς διαφορετικό αντίκτυπο στις αγορές.

Το Ελληνικό ΘΑ  -μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου- μόνο χασμουρητά προκαλεί.

Κι αυτό αποτελεί πολυτέλεια την οποία η Ελλάδα ΔΕΝ διαθέτει.