Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "Tehreek-e-Taliban" για τη βόμβα στη Ν. Υόρκη.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ "infologio": Παρακλάδι της alqaeda", έβαλε τη βόμβα στην Times Square?

Με αυτό το βίντεο , που αναρτήθηκε στο youtube πριν από λίγες ώρες η οργάνωση Tehreek-e-Taliban, που στην ουσία είναι παρακλάδι της alqaeda αναλαμβάνει την ευθύνη για το αυτοκίνητο βόμβα στις ΗΠΑ. Το κείμενο:

"Eμείς, με όλο το θάρρος και τη γενναιότητα, αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση εναντίον των ΗΠΑ.
"Η επίθεση έγινε στη μνήμη του  μουτζαχεντίν Baitouliah Mehsoud Shaheed RA και των θυμάτων των Αμερικανών  και των συμμάχων τους στον μουσουλμανικό κόσμο και κυρίως στο Πακιστάν, ειδικά με την επιχείρηση Lalmasjid. Για τις επιθέσεις με κατευθυνόμενα αεροσκάφη στις περιοχές που ζούν οι φυλές στο Πακιστάν και τον βασανισμό και τον εξευτελισμό της πλέον αγαπημένης και σεβαστής αδελφής μας Dr.Aafia siddiquie.
Προειδοποιούμε τις χώρες - μέλη του NATO, τις κυβερνήσεις τους και την κοινή γνώμη να εναντιωθούν στη σατανική πολιτική των ΗΠΑ και να απολογηθούν ειλικρινά για τις σφαγές στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, και τις περιοχές που ζουν οι φυλές στο Πακιστάν, ειδάλλως να προετοιμαστούν για την χειρότερη καταστροφή και απόγνωση στον τόπο τους".

Η CIA μελετά το βίντεο και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαίωση της αυθεντικότητας.