Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΕΛΟΣ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ"

MADE IN GREECE: Η "Γενιά του Πολυτεχνείου", έκαψε το σπίτι της.
(και κανείς δεν τιμωρήθηκε).
Εικονογράφηση: melocopter
Σήμερα η Ελλάδα παραχωρεί το δικαίωμα διακυβέρνησης, στο πιο σκληρό μηχανισμό -μη-στρατιωτικής-επιβολής στον κόσμο.
Το ΔΝΤ θα μείνει σύμφωνα (και) με το spiegel στην Ελλάδα, για τουλάχιστον 10 χρόνια και θα επιβάλει την -δια της ακραίας βίας- αποτροπή της πτώχευσης, ώστε οι δανειστές της Ελλάδας, κράτη, τράπεζες και fund, να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανεικών με τους τόκους.
Υποτίθεται πως με το πρόγραμμα που θα επιβληθεί η Ελλάδα θα μειώσει το έλλειμμα από το 14% του ΑΕΠ, σε 3%, εντός τεσσάρων ετών.

Ο στόχος, λένε οι πλέον σοβαροί οικονομολόγοι του πλανήτη είναι ανέφικτος.
Παρόλα αυτά, η μέγγενη θα σφίξει στο μέγιστο την Ελληνική κοινωνία, το ΔΝΤ θα απομυζήσει όσα περισσότερα μπορεί από τα δανεικά και θα φύγει μόνο όταν έχει ρουφήξει και το τελευταίο σέντ.

Από την άλλη η Ευρώπη, έστω και με διαμαρτυρίες,  απεμπόλησε το στοιχείο της αλληλεγγύης και προσδέθηκε στη λογική της παραδειγματικής τιμωρίας για την Ελλάδα που επέβαλε η Γερμανία της Ά. Μέρκελ.

Η Ελλάδα έφτασε μόνη της σε αυτή την κατάντια. Είναι δική της υπαιτιότητα και συγκεκριμένα του πολιτικού συστήματος που είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε "Μεταπολίτευση".
Πολλοί αναλυτές εντόπισαν σε διάφορες ιστορικές ή λιγότερο στιγμές της νεοελληνικής πραγματικότητας το αποκαλούμενο τέλος της μεταπολίτευσης.
Το "infologio" επιλέγει τη σημερινή ημερομηνία ως ορόσημο της ομολογίας αποτυχίας της γενιάς της Μεταπολίτευσης και όσων κατά καιρούς ενέπνευσε ή αντιπροσώπευσε για την πτωχευμένη πλέον Ελλάδα.
Η σφραγίδα στο σφαχτό γράφει"Εδώ πολυτεχνείο. MADE IN GRRECE". 
Αυτός είναι