Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Γέφυρα


Κάπου εδώ, στα περίχωρα της Μελβούρνης (συγκεκριμένα στην Bundoora)  εγκαταστάθηκε το infologio και...επιστρέφει, διαδικτυακά.

Χρειάστηκε ένα δεκαήμερο για να γίνει πράξη αυτό που επέβαλε η ίδια η ζωή:

-Ήρθαμε στην Αυστραλία τρέχοντας (κυριολεκτικά),  έχοντας μια βασική υποχρέωση: Να εγκατασταθεί έγκαιρα ο μικρός μας στο πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης και να παρακολουθήσει το ειδικό πρόγραμμα που χρειάζεται για τα επόμενα χρόνια.
Από τη στιγμή που έγινε δεκτή η αίτηση μας, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη.
Η έλευσή μας εδώ  έγινε ρεαλιστικότερη δυνατότητα από τη στιγμή που αποδέχθηκε την πρότασή μας η ΕΡΤ και μας όρισε ανταποκριτές στην Ωκεανία και τη Ν/Α Ασία.
[Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που θέλω να ευχαριστήσω για την ανθρωπιά και τη στήριξή τους, ηθική και υλική, αλλά το ξέρουν ήδη, ο καθένας προσωπικά].
Γνωρίζω και συνεχώς μαθαίνω για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Από αυτή την μικρή ιντερνετική γωνία το  infologio θα προσπαθήσει -όσο μπορεί να "ζευγαρώσει" την Ελλάδα με την Αυστραλία.
Παράξενο, αλλά παρά την ιδιαίτερα ανθηρή παρουσία Ελλήνων εδώ και δύο αιώνες στην Αυστραλία, η απόσταση σε επίπεδο γνωριμίας (από την πλευρά της Ελλάδας που γνωρίζω και έζησα για 45 χρόνια, 25 εκ των οποίων ως μάχιμος ρεπόρτερ), είναι μεγαλύτερη από την γεωγραφική απόσταση, η οποία άλλωστε στις μέρες μας, δεν αποτελεί σημαντικό εμπόδιο.
Εδώ θα είμαστε λοιπόν, από σήμερα και στη συνέχεια, να τα λέμε στο μικρό, παγκόσμιο χωριό της εποχής που το διαδίκτυο κατήργησε τις αποστάσεις.