Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτική αμνησ(τ)ία και "Πολιτική Αναξιότης".

Η Αποκάθαρση του Καραμανλή είναι ανέφικτη.


Το "infologio" σε παλαιότερο δημοσίευμα, ήδη από το Μάρτιο του 2010 είχε αναφερθεί σε ένα αδίκημα γνωστό με τον όρο "Εθνική Αναξιότης" το οποίο στο παρελθόν ήταν θεσμοθετημένο στην Ελλάδα και στη συνέχεια, για ιστορικούς λόγους που σχετίζονται με τις δίκες των δοσίλογων, έπεσε σε αχρηστία. (link)
Το δημοσίευμα ήταν μάλλον προφητικό και δεν έτυχε της προσοχής που του έπρεπε:

-Η παραπομπή σε δίκη του Ισλανδού πρώην πρωθυπουργού γιατί δεν ενήργησε έγκαιρα και σωστά για να μην οδηγηθεί η χώρα στην πτώχευση αποτελεί το Ισλανδικό αντίστοιχο με την περίπτωση του Καραμανλή. Πρέπει βέβαια να προστεθεί στην περίπτωση του Έλληνα πολιτικού απελπιστικά περισσότερη ανικανότητα και (βάση του μεγέθους της αποτυχίας και της καταστροφής της χώρας), ενδεχόμενος δόλος.
Η προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας του τραγικότερου προσώπου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας  την οποία παρακολουθούν οι Έλληνες πολίτες, εκτός από αηδία, προκαλεί και αναμενόμενη οργή:
Οι πληγές που άφησε, χάσκουν.