Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι όλοι Λειτουργοί.

Απλά πληρώνονται από το κράτος.
 Μετά τους δικαστές και εισαγγελείς και οι πανεπιστημιακοί απαιτούν με επιστολή τους να απογραφούν και αυτοί, όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ως Λειτουργοί.
Δεν έχει σημασία που οι περισσότεροι έγιναν καθηγητές με απίστευτα μέσα, ανύπαρκτες ικανότητες και ντροπιαστικό παρασκήνιο.

Επίσης δεν έχει σημασία που τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν καταντήσει ανταγωνιστικά μόνο "πανεπιστημίων" όπως αυτά που άνοιγε ο Ραούφ Ντεκτάς στα Κατεχόμενα με τον κουβά, για ευνόητους λόγους τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ.
Βέβαια με τη σειρά τους θα ακολουθήσουν οι γιατροί.
Κι αυτοί λειτουργοί είναι, το φακελάκι και τις μίζες τις παίρνουν για να μην διαφθαρεί περαιτέρω η κοινωνία.
Κάνουν λειτούργημα, ειδικά με τις κοστολογήσεις των υλικών. Στο πλευρό τους, όλοι οι προμηθευτές των νοσοκομείων που μοιράζονται με τους λειτουργούς της υγείας την καθημερινή τους αγωνία. Για τη μίζα.
Βέβαια και ο υδραυλικός-δημόσιος υπάλληλος λειτούργημα κάνει, δεν είναι ένας απλός υπάλληλος.
Σε όποια υπουργεία κατά καιρούς βουλώνει καμιά λεκάνη, όλοι πείθονται πάραυτα πως η αποσυμφόρηση της λεκάνης, είναι λειτούργημα.