Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μηδέν από μηδέν, μηδέν



 Ο Κωστής Χατζιδάκης υπήρξε Υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση καραμανλή μετά τις εκλογές του 2007.

Επαίρεται συχνά πως η ιδιωτικοποίηση της "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ" είναι δικό του έργο, όμως γι' αυτό ας περιμένουμε τα στοιχεία που σιγά σιγά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η επανεκτίμηση του πραγματικού κόστους έναντι των όποιον ωφελημάτων για το δημόσιο μάλλον θα του στερήσει την έπαρση...

Άλλη είναι η αφορμή του σημερινού post:

-Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", στο διάστημα της Υπουργικής του θητείας το Υπουργείο απορρόφησε από τα ΕΣΠΑ, δηλαδή από τα χρήματα που μας έδινε η Ε.Ε για υποδομές, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους κλπ, ένα ολοστρόγγυλο:

Μ Η Δ Ε Ν 

Η οικονομική καταστροφή που βιώνει και θα βιώνει για πολλά χρόνια η Ελληνική κοινωνία, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ρεμούλας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Εξίσου καταστροφική  με τη διαφθορά είναι και η παταγώδης αποτυχία.

Ποια είναι στ' αλήθεια -για τους πολίτες- η διαφορά ανάμεσα σε δύο δις ευρώ δημόσιο χρήμα κλεμμένο από δύο δις ευρώ, χαμένα;

Είτε σε τσέπες είτε στα αζήτητα, πάντως στην Ελλάδα δεν μπήκαν. 

Θα απαντήσει άραγε ή θα σιωπήσει; Μέχρι τώρα υπήρξε λαλίστατος...