Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Β/Α Αυστραλία


  Οι χειρότερες πλημμύρες από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο πλήττουν την Β/Α Αυστραλία και συγκεκριμένα την περιοχή του Queensland.
Το πλέον ανησυχητικό είναι πως οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για συνέχιση των βροχοπτώσεων από το πρωί της Παρασκευής, μετά από μια προσωρινή ανάπαυλα δύο ημερών, σήμερα και αύριο.

Η καταστροφή έχει επηρεάσει άμεσα τις ζωές ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, ενώ έχει εκδοθεί κυβερνητική προειδοποίηση για ενδεχόμενη εκκένωση του Brisbane, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής όπου μεταξύ άλλων διαμένουν χιλιάδες Έλληνες ομογενείς, για τους οποίους πάντως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ανησυχητική πληροφορία.


Το κόστος των ζημιών εκτιμάται πως ξεπερνά το 1 δις δολάρια και σε έκτακτη συνέντευξη τύπου η πρωθυπουργός J. Gillard δεσμεύτηκε για ομοσπονδιακή ενίσχυση των πληγέντων.

Η περιοχή που έχει πληγεί αναλογεί στην έκταση που καλύπτει περίπου η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη.


Περισσότερες πληροφορίες:


BBC
CNN
ABC.Au
In.gr
Zougla.gr