Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η ΕΡΤ στην Αυστραλία.

Κάλπη χωρίς νικητή:
-Με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις η Διεθνής Κοινότητα αλλά και η Ελληνική Ομογένεια.
Για πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια οι κάλπες στην Αυστραλία δεν ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση.(link)
Η χώρα εισέρχεται σε περίοδο πολιτικής αστάθειας -σύντομης ή με μεγαλύτερη διάρκεια, θα εξαρτηθεί από την πορεία των επαφών των δύο κομμάτων εξουσίας, του εργατικού (Australian Labor Party) που κυβερνούσε και του συντηρητικού συνασπισμού (Liberal/National Coalition), με τους τρεις ανεξάρτητους βουλευτές και τον ένα και μοναδικό βουλευτή του πράσινου κόμματος (The Australian Greens).
Οι εξελίξεις αφορούν άμεσα την Ελλάδα λόγω της πολυάριθμης και δυναμικής παρουσίας της Ελληνικής Ομογένειας, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά και την διεθνή κοινότητα:
-Ήδη από τον πρωί της Δευτέρας αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις κυρίως στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου η Αυστραλία έχει βαρύνουσα σημασία, ιδίως την τελευταία δεκαετία.
Για τους Έλληνες στην Αυστραλία ειδικό ενδιαφέρον έχει η εκλογή ομογενών εκπροσώπων όσο και η εξέλιξη σε σχέση με τη συνέχιση της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της χώρας.
Για την Ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυνατότητες αναβάθμισης της σχέσης της πατρίδας με την Ομογένεια αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Το έχει ανάγκη η Ελλάδα, το οφείλει και στην Ελληνική Ομογένεια της Ωκεανίας.


Ως δημοσιογράφος θα έχω τη δυνατότητα από το αμέσως επόμενο διάστημα να μεταδίδω πρωτογενώς την πληροφόρηση από την Αυστραλία και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ασία, ως ανταποκριτής της Δημόσιας Τηλεόρασης .
Μέχρι τότε ορισμένες ενημερωτικές παρουσιάσεις καθώς και -ελπίζω- ενδιαφέροντα αφιερώματα και ρεπορτάζ, από τις συχνότητες της ΕΡΤ αλλά και το -έτοιμο για μετοίκηση- "infologio".
Stay tuned, για καθημερινή ενημέρωση που καταργεί αποστάσεις και θα φέρει την Αυστραλία και τους Έλληνες πιο κοντά στην πατρίδα!