Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Το τέλος των ψευδαισθήσεων για τον Κώστα Καραμανλή.

Από πότε τα περιοριστικά μέτρα της δικαιοσύνης για ύποπτο κακουργήματος, όπως ο Γ. Αγγέλου είναι "πολιτική δίωξη;"
Ο Γιάννης Αγγέλου "αντ' αυτού" του Καραμανλή, ο άνθρωπος-σκιά στο Μαξίμου δίπλα στον πρωθυπουργό, μαζί με τον Γιάννη Ανδριανό και τον Θ. Ρουσόπουλο, ήξεραν τα πάντα για τα πάντα και αυτό το ξέρουν οι πάντες.
Τόσο αυτονόητο είναι.
Επιπρόσθετα, ο συγκεκριμένος υπόδικος Αγγέλου, κρίθηκε από τη δικαιοσύνη ως ύποπτος φυγής και αντί για το αυστηρότερο μέτρο της, συνηθισμένης  σε περιπτώσεις ανωνύμων, προφυλάκισης επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 400.000 ευρώ.(πόθεν έσχες, παρεμπιπτόντως;)

Ο λόγος είναι προφανής και αυτονόητος:
-Οι υπάρχουσες ενδείξεις, όπως προκύπτουν από επώνυμες καταθέσεις, κρίνονται σοβαρές ενω οι απαντήσεις ανεπαρκείς. Η κατηγορία που στηρίζεται στα στοιχεία και τις καταθέσεις, βαρύτατη, τόσο ποινικά όσο και ηθικά:
Απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Η προβολή δια κομπασμών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, της άποψης για "πολιτική δίωξη στον Αγγέλου", αποτελεί ανεπίτρεπτο ατόπημα σε βάρος της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και παρέμβαση στο έργο της.
Η στάση αυτή, κατά πολλούς αποτέλεσμα ασφυκτικής πίεσης του Καραμανλή στον Σαμαρά, θα αξιολογηθεί πολιτικά.
Δείχνει πάντως πανικό και το βέβαιον είναι πως πηγή προέλευσης του, είναι ο ίδιος ο Καραμανλής.
Είναι πια αργά για να σωθούν έστω και τα προσχήματα. 
Βήμα-βήμα, ο Καραμανλής καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος δημοσίως με τις αποκαλύψεις για τις ιστορικές ευθύνες του και ο ίδιος κάνει απέλπιδες προσπάθειες να καλύψει το χείμαρρο με στάχτη.
Δεν γίνεται, όμως.