Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η πρέζα "σκοτώνει" την Αθήνα.

Πολύπλευρη απειλή η ραγδαία αύξηση της χρήσης από τους "άθλιους των Αθηνών".
 Η διάδοση της χρήσης ηρωίνης, τόσο στους πλέον εξαθλιωμένους που συγχρωτίζονται επί τούτου ή αναπόφευκτα στο κέντρο της Αθήνας, Έλληνες ή μετανάστες έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Μαζί με την αύξηση της χρήσης, αυξάνουν ακόμη ραγδαία τα ποσοστά μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών (οι ηπατίτιδες -και όχι μόνο-θερίζουν). Από μολυσματικής πλευράς το κέντρο της Αθήνας και ειδικά οι δρόμοι γύρω από το Εθνικό θέατρο, μέχρι την πλατεία Αμερικής, αλλά και την 3ης Σεπτεμβρίου, τις παρυφές της Πειραιώς, το Μεταξουργείο, τη Μάρνη και την Λιοσίων αλλά και σε πολλά άλλα σημεία αντιστοιχεί σε...όπλο βιολογικού πολέμου!

Η ηρωίνη που κυκλοφορεί είναι μια άλλη βόμβα:
-Πέρα από την υψηλή τοξικότητα του ίδιου του ναρκωτικού, η νοθεία με χρήση κάθε απίθανης ουσίας έχει φτάσει σε απίστευτες υπερβολές:
Από μαρμαρόσκονη (για να έχει βάρος) μέχρι άμμο και τριμμένο γυαλί, επαφίεται στη συνείδηση του κάθε εμπόρου, από τον μεγαλέμπορο, μέχρι τη δεύτερη ή τρίτη (και τέταρτη και πέμπτη) "άκρη" που θα σπρώξει τη δόση στον χρήστη πόσο και με τι θα "σπάσει την παραμύθα", θα νοθεύσει δηλαδή την ηρωίνη που παρέλαβε - ήδη νοθευμένη - από τον προηγούμενο ντίλερ.
Οι σχέσεις και τα νταραβέρια, λόγω της ανθροπογεωγραφίας και την ρευστότητας της παραμονής στο κέντρο, έχουν αποπροσωποιηθεί πλήρως:
-Δεν πρόκειται να αγοράσεις δύο φορές από τον ίδιο, ότι σου πούλησε σου πούλησε. 
Και μια στο τόσο, εμφανίζεται μια ποσότητα καθαρότερης ηρωίνης, από νταραβερτζή που θέλει να σπρώξει στα γρήγορα ένα-δυό κιλά και "να την κάνει" στα γρήγορα, πριν τον μυριστούν οι μπάτσοι ή του την πέσουν οι αντίπαλοι που ελέγχουν την περιοχή.
Και τότε το κέντρο γεμίζει πτώματα.
Από ακούσιο overdose.
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί πως όλο αυτό το σκηνικό αφορά μια μαύρη αγορά εκατομμυρίων ευρώ καθημερινά, σε συνδυασμό και με το εμπόριο λευκής σαρκός που ανθεί παράλληλα.
Όλος αυτός ο τζίρος, από πλευράς των χιλιάδων χρηστών που πρέπει να πληρώσουν τη δόση τους, από κάπου πρέπει να προέλθει.
Το ναρκωτικό πληρώνεται με ζεστό χρήμα.
Ξαναψάξτε τώρα που είναι το πορτοφόλι σας.