Δύο συνεχόμενα έτη, τέσσερις φάκελοι με στοιχεία.
Αυτή ήταν η συγκομιδή της έρευνας για τις συμβάσεις του ΟΤΕ και το τρίγωνο μεταξύ ΟΤΕ, Siemens, Intracom, η οποία μου είχε ανατεθεί από ιδιοκτήτη μεγάλου μέσου ενημέρωσης στην Ελλάδα το 1990.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με σοβαρά διεθνή γραφεία ερευνών.
Μέρος των στοιχείων παρουσιάστηκαν στον αέρα, άλλα προφανώς χρησιμοποιήθηκαν ως διαπραγματευτικά μέσα πίεσης στο αέναο παιχνίδι της διαπλοκής, ορισμένα κατέληξαν (κιτρινισμένα από το χρόνο) σε ανακριτικά γραφεία και άλλα τα έφαγε η λήθη.
Όταν παρέδιδα τα στοιχεία (στο σύνολό τους και χωρίς -από πρόθεση- να κρατήσω αντίγραφα) στον διευθυντή και τον ιδιοκτήτη του Μέσου, ήμουν "εξοικειωμένος" ήδη με το γεγονός πως δεν ελέγχεις την τύχη και τη χρήση της έρευνας από εκείνους που την παρήγγειλαν και την παρέλαβαν.
Οφείλω να παραδεχτώ πως με διευκόλυναν πλήρως, θέμα εξόδων και μέσων δεν τέθηκε, ενω στην συλλογή των στοιχείων τηρήθηκαν οι κανόνες δεοντολογίας.
Μετά από όλα αυτά, δεν αισθάνομαι ακριβώς έκπληξη που αρκετοί υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι θεσμικών εξουσιών, προτιμούν να εμφανίζονται δημοσίως ως πανηλίθιοι που τους "ξέφυγε μέσα από τα χέρια" ο Χριστοφοράκος και ο Καράβελας .
Καλύτερη η δημόσια χλεύη από τις συνέπειες της εδώ παραμονής τους, σκέφθηκαν και αναλόγως έπραξαν.