Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Μπάζα (2)


Ο συνάδελφος Γιώργος Κακούσης μετέδωσε το ζωντανό ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο του Alpha, για το οποίο αναφέρθηκα στο προηγούμενο post :(link) .

Το ρεπορτάζ υπάρχει εδώ : (link)

* Μπράβο συνάδελφε. Συνέβαλες στην αποκάλυψη της κρατικής αυθαιρεσίας, αποκάλυψες δημόσια την τέλεση του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας και πολλά άλλα. Όπως και η φωτογραφία στην αρχή αυτού του post (την κατέβασα από το Indymedia ), όπως και οι συνάδελφοι οπερατέρ και τεχνικοί που ξεροστάλιαζαν στην ταράτσα αλλά έπιασαν με την κάμερα τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν βλακώδη και βίαιη σύλληψη ενός μαθητή.

Όταν η δημοσιογραφία έχει παρεμβατικό χαρακτήρα κι αυτό το κάνει στο όνομα των αρχών και αξιών των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, έχει λόγο ύπαρξης.

Προϋποθέτει προσωπική παιδεία και πολιτισμό και υπηρετεί πραγματικά και ουσιαστικά την κοινωνία.
Έτσι κι αλλιώς τα όπλα της δημοσιογραφίας δεν είναι de facto καταστροφικά.
Είναι η χρήση και η πρόθεση που κάνουν την (ποιοτική) διαφορά.

--Ευχαριστώ το mediablog.gr για τον εντοπισμό του αποσπάσματος στο πέλαγος του διαδικτύου. Χρόνια πολλά κιόλας, να τα ...χιλιάσετε (τα blogs) ;) --

* Tip : Δεν κάνουν καθόλου λάθος οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης που καταγγέλλουν πως τους πυροβολούσαν οι αστυνομικοί με πλαστικές (ελαστικές) σφαίρες.


Οι πληροφορίες του "info-λόγιου" είναι από καλή πηγή και επιμένουν πως επρόκειτο για προμήθεια που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε επί Πολύδωρος του Πραιτοριανού. Στάλθηκαν και μοιράστηκαν -για χρήση βέβαια- στα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης ώστε σύμφωνα με το "σχέδιο" (!!) "να τα δοκιμάσουν πρώτα στους αναρχικούς εκεί που είναι πιο άγριοι και να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα αλλά και οι αντιδράσεις"! Μα, έλεος!

* Αξίζει ένα γενικότερο μπράβο στους συναδέλφους ρεπόρτερ και τεχνικούς για την υπερπροσπάθεια των ημερών. Το ρίσκο και οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί και πολλοί ξεχώρισαν για την ποιοτική κάλυψη κάτω από δραματικές όσο και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Φυσικά και υπήρξαν φάλτσα και σκοπιμότητες, ψώνια και μπακάληδες. Υπήρξαν όμως και νέα παιδιά - διαμάντια. Ανεβαίνει το επίπεδο, το πιστεύω...

* Ψυχραιμία και μέτρο. Γενική ευχή.