Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές 2010 και κοινή λογική:

Μήνυμα με σκέψη και σύνεση.


Οι κάλπες πρέπει να γίνουν εργαλείο των πολιτών ώστε να αναδείξουν τους καλύτερους αιρετούς εκπροσώπους για να διαχειριστούν τα κοινά εκεί που αξίζει περισσότερο: 

-Στις ανάγκες της καθημερινής διαβίωσης και τελικά στην ποιότητα της ζωής μας στον τόπο κατοικίας.

Το πολυχρησιμοποιημένο ως έκφραση, αλλά πάντως υπαρκτό ως περιεχόμενο, "πολιτικό διακύβευμα" των εκλογών, δεν είναι καθόλου θέμα μεταξύ "μνημονιακών και αντιμνημονιακών".

Είναι τόσο "λίγο" ως πολιτικό επιχείρημα που δεν αξίζει τη σημασία κανενός. Μνημόνιο  θα έχουμε έτσι κι αλλιώς για αρκετά χρόνια, άλλοτε πιο άγριο και άλλοτε λίγο ελαστικό.

 Το ερώτημα που θα αποκτήσει αξία μετά την καταμέτρηση είναι αν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα οι οποίοι πιστεύουν πως καλύτερα θα διαχειριστεί τις συνέπειες του μνημονίου, δίνοντας παράλληλα ελπίδες ανάκαμψης και ανάπτυξης  ο Παπανδρέου παρά ο Σαμαράς ή τούμπαλιν. 
Το "infologio" δεν βλέπει καμία αιτία για να έχει αξία το δίλημμα.
Και σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς, όλοι πρέπει να έχουμε καθαρή θέση, παρά να βολευτούμε ακόμη μια φορά με τη σιωπή ή την αφέλεια του "αντι-".

Ο Σαμαράς είναι ο διάδοχος και συνεχιστής του Καραμανλή.
Ο Παπανδρέου με πείθει ότι προσπαθεί με σοβαρότητα να κάνει ότι μπορεί, στις πλέον δύσκολες και απρόβλεπτες -εντός κι εκτός Ελλάδας- συνθήκες.
Και δίχως να αφήνει πίσω την πραγματική του πίστη στις δυνατότητες που θα προσφέρει στη χώρα μια πραγματικά δυναμική πράσινη ανάπτυξη. Και αυτό είναι στα πολύ υπέρ του.
Γιατί εκεί έχουμε μέλλον, όχι επενδύοντας σε εργοστάσια για ...καρφίτσες. Τις κάνουν πιο φτηνά στο Βιετνάμ...
Προσωπικά, έχοντας συζητήσει στο πλαίσιο συνέντευξης που έλαβα ως διευθυντής τότε του περιοδικού "Περιβάλλον21" με τον σημερινό πρωθυπουργό για αρκετή ώρα αυτά ακριβώς τα θέματα, έμεινα με την βεβαιότητα αυτής της σοβαρότητας όσο και της ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου.
Όσο και αν η απερίγραπτη κατάντια στην οποία παρέδωσε τη χώρα ο Καραμανλής -με δική του αποκλειστική ευθύνη-, αποτελεί τροχοπέδη για την αμεσότερη εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου, δεν σημαίνει πως δεν γίνεται σοβαρή προετοιμασία.
Γίνεται.
Για τέτοιους λόγους το "infologio" σε αυτές τις εκλογές δεν έχει διλήμματα.
Καλό βόλι και με μυαλό...