Κοντά από... μακρυά! - Far and close

Από την Αυστραλία και την ευρύτερη Ν/Α Ασία μέχρι την Ελλάδα, μια δημοσιογραφική και προσωπική ματιά στο κοινό μας γίγνεσθαι - From Australia end greater S/E Asia, a professional journalist and personal view.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Ο Αιώνας της Εικόνας

 Από τα έγκατα της γης μέχρι τα βάθη της θάλασσας, η δύναμη της εικόνας είναι παγκόσμια δύναμη. LIVE!
Η μεταφορά μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου της εικόνας από την επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων  στη Χιλή στο παγκόσμιο χωριό, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό σημείο αναφοράς στην ταχύτατη εξέλιξη της δυναμικής της εικόνας με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. 
Σε ζωντανή μετάδοση από τα έγκατα της γης μέχρι το ζουμάρισμα στην αγωνία της συζύγου και των παιδιών, οι δραματοποιημένα σκηνοθετημένες εικόνες επηρεάζουν όσο κανένας άλλος "μηχανισμός" το παγκόσμιο συναίσθημα με τον ίδιο τρόπο από τους Παπούα μέχρι το τελευταίο χωριό της Ηπείρου. Πάνω από ιδεολογίες και θρησκείες - ιδεολογία και θρησκεία η ίδια για πολλούς-  η εικόνα κρατάει τα σκήπτρα.
Πριν από λίγους μήνες οι νέες τεχνολογίες έδωσαν σε όλο τον κόσμο την δυνατότητα, με αφορμή το δραματικό γεγονός της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε ζωντανή σύνδεση με τον...βυθό του Κόλπου του Μεξικού, τις προσπάθειες για την την σφράγιση του πηγαδιού.
Ο αιώνας της εικόνας, πλησιάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην προ-εφηβεία. 
'Έχει ακόμη δρόμο...